„Stiftung Warentest“: Swirl ® dulkių siurblių maišeliai įvertinti geriausiais
Mindenas, 2016 m. Liepa.

Gera kokybė ne visada turi brangiai kainuoti. Swirl® dulkių siurblių maišeliai Vokietijos vartotojų organizacijos „Stiftung Warentest“ bandymo metu buvo pripažinti išskirtiniais. Buvo išbandyti 22 firminiai dulkių siurblių maišeliai ir įvertintos jų eksploatacinės savybės. Devyniolika iš jų buvo trečiųjų šalių gamintojų, tokių kaip Swirl®, o trys buvo originalūs, dulkių siurblių gamintojų tiekiami maišeliai. Jie buvo išbandyti pagal kelis kriterijus: naudojimą, dulkių įsiurbimą, dulkių sulaikymą, įstatymą į siurblį ir ilgaamžiškumą.

Palyginimai buvo atlikti su originaliais dulkių siurblių maišeliais. Daugeliu atvejų trečiųjų šalių gamintojų maišelių eksploatacinės savybės buvo tokios pat, nors kurių kaina buvo perpus mažesnė nei originalių. Rezultatai buvo paskelbti naujausiame, 2016 m. liepos mėnesio „Stiftung Warentest“ vartotojų žurnalo „Test“ numeryje. Swirl® dulkių siurblių maišelių savybės buvo pripažintos ypač geromis. Apibendrinus bandymo rezultatus Swirl® S73, M40 ir PH96 maišeliai buvo įvertinti geriausiais ir pripažinti niekuo nenusileidžiantys originaliems maišeliams. Dulkių siurbliai su Swirl® maišeliais veikė taip pat gerai kaip ir su originaliais, o vieno Swirl® maišelio dulkių filtravimo rezultatai buvo net geresni.

Wiebke Generotzky, „Melitta Europa GmbH & Co. KG“ vadovė Vokietijoje bandymų rezultatais buvo sužavėta: „Rezultatai patvirtina aukštą mūsų dulkių siurblių maišelių kokybę“, teigė ji, „kuri yra tokia pati ir kai kuriais atvejais net geresnė už originalius maišelius. Rezultatai taip pat rodo, kad geri produktai ne visada turi būti brangūs.“

Buvo išbandyti 22 firminiai dulkių siurblių maišeliai: trys dulkių siurblių gamintojų tiekiami maišeliai ir 19 maišelių, kuriuos galima įsigyti mažmeninės prekybos vietose ar internetu. Maišeliai buvo įsigyti 2015 m. gruodį. Bandymai buvo atliekami pagal keturis skirtingas vertes turinčius kriterijus: dulkių įsiurbimą (35%), naudojimą (20%), dulkių sulaikymą (35%) bei įstatymą ir ilgaamžiškumą (10%).

Swirl® – „Melitta“ grupės prekės ženklas
Su 98% ženklo pripažinimu* Swirl® yra pirmaujantis buitinio valymo sektoriaus prekės ženklas. Platus produktų asortimentas apima dulkių siurblių maišelius ir jų priedus, maišelius šiukšliadėžėms, šiukšlių maišus ir įvairius valymo produktus, tokius kaip nukalkinimui ar stiklo valymui skirtas šluostes, bei filtrus gartraukiams.

*Europos prekių ženklų vertinimas, 2016 m.
Melitta® ir Swirl® įgaliotasis atstovas Lietuvoje – UAB Arte Domestica www.artedomestica.eu